Translate

fredag 16. november 2012

Julekurver

I går var jeg på husflidslagsmøte på Eidsvoll.
Emnet for kvelden var bretting av julekurver. Vi fikk utdelt papir og det var bare å sette i gang. det var veldig koselig og som vanlig skravla jeg mer enn jeg jobba, men jeg fikk da laget to. Arbeidet på dem var veldig forskjellig.
Jeg hadde med boka "Julekurver" av Beate G. Lindseth. (du finner den i bladhylla i matbutikken)
I denne er det beskrivelser av masse, veldig varierte julekurver - og en julekalender. Den har også store mønsterark, slik at man kan lage kurvene selv. Vanskelighetsgraden på kurvene går fra det helt enkle til svært krevende. Inspirerende bok. Dompappen er hentet herifra.


Jeg er ferdig med dagens oppgave i Merete Veians julegåte. Mannen min trodde meg ikke når jeg sa at jeg ikke visste hva det skulle bli. "Ja, men du vet det vel." Nei, jeg har faktisk ikke noe begep om hva det skal bli. Jeg vet at det blir 20"x35", men det er også det hele. Jeg har prøvd å legge puslespill, men det blir det ikke noe greie på. Spent på hva morgendagen bringer av oppklaring.


9 kommentarer:

 1. Årets sygåte har gått meg hus forbi.....
  Ser du har en hannkatt med jentenavn. Da bør vel den lille hunkatten ha guttenavn. Foreslår Gustav.

  SvarSlett
 2. Jo, Gustav var ikke dumt. Men grunnen til at katten vår heter Olga er for at han ble kastrert.
  Vi er litt usikre på om det blir p-piller eller kastraksjon på den vesle. Med p-piller synes jeg det er dårlig å dette ned på et guttenavn. Foreløbig tenker vi Molly. Men vi sier "Pusen".

  SvarSlett
 3. Har den boken, jeg :) Veldig mye fint i den! Men jeg har til gode å lage noe fra den ennå ;)
  Stilig dompap!
  Og nå ble jeg veldig spent på sygåten -skal bli kjekt å se hva det blir :)))

  SvarSlett
 4. Ja de kurvene var fine, særlig dompappen :-)

  SvarSlett
 5. Oh, vad spännande det låter, det att vara med och sy en "julgåta" så som Du gör. Jag väntar på att se vad fortsättningen på denna "gåta" blir.

  Dollandesign

  SvarSlett
 6. Så kjekt at du og er med!

  Heller ikkje eg veit kva det skal bli, men løysinga blir nok like genial som vanleg, kjenner eg Merete rett....

  God helg og systund!

  Solklem

  SvarSlett
 7. Julegåter er gøy! Er nett ferdig med dagens økt, og eg har verkeleg ingen idè om kva dette blir, men det er jo nettopp det som er sjarmen med slike gåter - ikkje sant?

  SvarSlett
 8. godt at du syns det er morsomt! jeg håper du blir fornøyd med sluttresultatet.

  første gåtesømmen jeg sydde med 7 deler der en del ble lagt ut hver tirsdag, gavmeg sommerfulger i magen av spenning den dagen: hva kommer i dag, tro? den ble fin, den også, og ikke så altfor stor, så det gjorde at jeg både fikk lyst til å sy flere gåter og etterhvert også designe noen selv.

  takk for at du ble med!

  SvarSlett
 9. Julekurver - har eg og tilegna. Til og med, fått boka signert. Det var kjekt å lesa detta at du hadde vært på kurs og fått bretta desse fine modellane. Dompappen, er jo særlig fin. Kansje på tide for meg å prøva detta. Gåta er vanskeleg- eg får gjetta på eit hjarte.

  SvarSlett