Translate

lørdag 10. september 2016

Farging av ull / Værsjal / Eilidh.Slik ble neste ullfarging. Jeg ønska å få det ujamnt derfor hadde jeg tørr ull rett i kjelen. Fargepulveret strødde jeg over, varma det sakte opp.  (Vanligvis når vi farger skal ulla/garnet ligge i bløt minst et par timer. Og fargen skal røres ut i vannet. Dette for at fargen skal bli så jamn som mulig.)
Morsomt å farge. Men nå skal det spinnes.

                                                             ---------------------------

Så langt er vi kommet i 2016.Her kan du se hvordan dette sjalet er laga. Jeg bytta ut de orange / gule fargene med rød / rosa. Det lyseste rosa har jeg brukt når gradestokken viste mer enn 25 grader klokka 13.

                                                              ---------------------------


"Copperhill" ligger til blokking. Mens det tørker kan jeg vise det forrige sjalet jeg strikka. Det heter "Eilidh". Sjalet er strikka etter gammel Shetlandsk tradisjon. Alle vrangpinner er strikka rett. Deilig.
Mønsteret finner du her. http://www.ravelry.com/patterns/library/eilidh-4


                                                                   ------------------------
En bitte liten hilsen fra snekkerbua.
2 kommentarer:

  1. Lekkert det blir med "gradestokksjalet" og utrulig flott det florlette sjalet ditt. Imponerande kreative både du og den som er i snekkerboden!! ;)

    SvarSlett
  2. Farging av ull og garn er spennande, har forsøkt litt eg og i det siste. Sjalet sitt var aldeles nydeleg, fekk lyst til å strikke det!

    SvarSlett