Translate

torsdag 18. oktober 2012

Haberdashers, sjal, puslespill og noe natur.

Til fødselsdagen min fikk jeg et broderi. Broderiet forestiller en liten, rar dame i et et rom som er overfyllt av stoff og dertilhørende morsomheter. Jeg kjenner meg liksom igjen og føler at dette passer veldig godt til meg.

På skiltet til denne lille butikken står det; "Haberdashers". Jeg spurte min mann, som har engelsk som morsmål, hva Haberdashers betyr. Han svarte at det det nok bare var et navn. Dette slo jeg meg ikke helt til ro med, så jeg spurte naboen som er amerikaner. Hun sa at det betød "Hattemaker". Morsomt! Jeg har lært et nytt engelsk ord.

Sjalet som jeg hadde startet på i forrige innlegg er ferdig og gitt bort i presang.
Min mann fant en einergrein og laget sjalsnål

Jeg har startet på et lite puslespill. Men jeg har bare såvidt startet. Jeg har ikke mer enn seks biter, så det er ikke engang en ufo. Dessuten er det 50 mil unna, så jeg har ingen dårlig samvittighet for det. Jeg synes stoffene var så fine at jeg hadde lyst til å bruke dem til noe. Teknikken er papisøm.
                                                               
Jeg har sikret meg nok til et teppe. Stoffene er fra stof.dk og jeg har kjøpt dem i Askvoll hos "Søm Beem".

De stoffene i serien som inneholdt skrift, synes jeg ikke ble så fine sammen med de andre, men de er kjempefine til andre ting. Sist brukt i mappa til våtservietter. Har andre "mappeplaner "også.

Vi reiste hjem sist søndag i herlig vær. Turen måtte tilpasses etter værmeldinga, for vinterdekkene våre var på andre sida av fjellovergangene.

  
 Laukelandsfossen i morgensol.

Jølster

Kjøsnes / Jølster

Morgenstemning i Trollefossen

5 kommentarer:

 1. Gratulere med overstått! Det var eit flott broderi - og så fint at du fant løsning på navnet! Utruleg vakre naturbilder du viser, Kari! Du lager mykje fint, om det er i strikk eller søm. Kjekt å følga deg!

  SvarSlett
 2. Så morsomt bilde! Fine stoffer også,har ikke noe greie på det, men det vet jeg du har.
  Fotografiene er jo bare helt utrolig flotte. Det bor mye i Michel også ser jeg. Fin nål....

  SvarSlett
 3. Fant denne forklaringen på Wikipedia:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Haberdasher
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips. Dette passer bedre til bildet. (det er bare en hatt der)

   Slett
 4. Så herlig broderi , og passer for deg det der ja :O) Så flink mannen din er , gøyalt at han bidrar til dine kreasjoner :O) Utrolig smart duppedings under her ...Petter Smart er bare en amatør i forhold . Men du jeg lurer på om du kan fjerne det kodeopplegget for at vi kan kommentere hos deg .....sliter veldig med å lese hva som står så jeg bommer og bommer :O) klem fra Bente :O)

  SvarSlett