Translate

torsdag 24. juli 2014

Burra Bears



 Wendy Inkster bor på Burra, ei lita øy på Shetlands vestkyst.
 I 1997 hadde Wendys søster en genser som var ødelagt i vask. Hun var glad i den genseren og var lei seg for at den var ødelagt.. Wendy fikk genseren og laget en bamse av den, som søsteren fikk til sin fødselsdag.
Noen av søsterens venner så denne bamsen. De hadde også ødelagte gensere og de ønsket at Wendy skulle lage bamser til dem. Dette ble starten på en liten bamsebedrift.




Til å begynne med ble det bare laget bamser av ødelagte gensere og av rester / feilvare fra bedrifter som strikket gensere. Etterhvert trengte hun så mye strikkestoff at hun måtte få strikket metervare, som ble tovet. Det blå / hvite  strikkestoffet som hun holder, har datteren hennes designet.




Alle bamsene har sitt eget navn og de kommer i en pose med vindu, slik at de kan se ut når de blir fraktet til sitt nye hjem.







Dersom noen har en genser, et sjal eller noe annet de de vil ha laget bamser av, leveres de til Wendy og hun syr bamser. Når vi var der hadde hun en mariusgenser som en norsk dame hadde kommet med.




     
I hagen hadde hun denne moskusanda. Noen fortalte at dens livrett var iberiasnegler. Noen som trenger en?

Her er facebookadressen . Her kan du se flere bamsebilder.

2 kommentarer:

  1. Artig historie og koselige bamser. Ja, til og med moskusanda, var nå småkoselig ;)

    SvarSlett
  2. Kjekt å sjå at du blogger igjen! Har lest gjennom dei og kost meg, interressant å lesa fra Shetland. Smart gjenbruk av tova plagg, det blei fine bamsar!

    SvarSlett