Translate

fredag 9. desember 2016

Lillemor


Denne veska sydde jeg før jeg skulle på tur til Island i våres. Den fungerte veldig bra der, og jeg har omtrent ikke brukt noen annen veske siden . Denne er alt for praktisk.



Mønsteret er henta fra My Quilt nr. 3/15.



På utsiden har den to rom med felles glidelås. (Jeg har flere glidelåser enn orginalen.) Det ene er til pass og det andre til reisedokumenter. Neste gang jeg syr denne skal jeg sy et rom, som jeg deler av med en søm og sy en søm nederst på passlomma for å gjøre denne kortere. Det rommet kan også brukes til minnepenn, lebepomade eller ...noe annet.
I tillegg til glidelåsen er disse rommene beskyttet med et lokk med veskelås. Tidligere når jeg har vært på tur har jeg stadig sjekka om jeg har pass og billetter. Denne gangen lå alt på plass, helt unødvendig med bekymringer.


Her har jeg vrengt veska. Den har vært brukt mye et halvt år, og bærer preg av det.
Inni har den et rom for Pad, med glidelås. og et rom for telefon. Her pleier jeg også å ha en penn. Nederst er det et rom til det ekstra bankkortet som jeg har i reserve. 





Skulderreima har jeg ikke sydd. Den har jeg tatt fra ei anna veske. Når jeg bruker den, bytter jeg reima over.


Jeg har lyst til å sy ei slik veske til. Når jeg var på Island, kjøpte jeg fiskeskinn på et garveri. Det har jeg lyst til å bruke til applikasjon på framstykket.



lørdag 3. desember 2016

Meretes quiltegåte, En Provence og Vottelaugets adventskalender


Her er dagens luker i adventkalenderne.



På Meretes gåte skulle vi skjære igjennom motivstoffet og fylle inn med blått. Dette hadde jeg aldri kunnet finne på sjøl. Veldig morsomt.

Foreløbig har jeg bare 5 blokker til En Provence. Det skal bli 100. 


-----------------------------

Vottelauget kommer med en vottedel hver dag fram til jul. En måned på å bli ferdig med et par votter bør være god margin. Jeg mangler litt på dagens etappe. Grunnen til fargeforskjellene er at jeg strikker med Kauni EQ.




fredag 2. desember 2016

Meretes julegåte,

I dag kom neste del på Merete Veians Quiltegåte.
Slik ble mine.





Meretes quiltegåter er akkurat slik jeg mener quiltegåter skal være. Vi får oppgitt hvor store bitene skal være før vi starter, når vi kommer til dagens oppgave er det bare å ta de rette stoffene og gjøre som beskrevet, det er som oftest små operasjoner om gangen. Dagens gjorde jeg ferdig før frokost. Neste del kommer i morgen.
Dette er veldig morsomt. Har du lyst til å være med, finner du en link til sida hennes i høyre marg her.


                                                         ---------------------------------------


 Neste del av En Provence er også kommet i dag.  Tror ikke jeg får gjort noe med den i dag. 


                                                          ---------------------------------------


Nissen har starta på klatreturen sin. Han er bare kommet til andre trinn, men av erfaring veit jeg at han klatrer fortere og fortere etter hvert som tida går fram mot jul.