Translate

lørdag 11. april 2015

Sjalstrikking - Iridescent Crescent og Ragnarok


I slutten av forrige innlegg lovte jeg å skrive om sjal. Jeg tenkte ikke at det skulle ta så lang tid. Men først kom påska med alt som fulgte med den. Det var ingen dager som som var så stille at jeg kunne skrive et blogginnlegg. Etter påske har jeg masa en del. Til og med fått med meg et strikkemaskinkurs denne uka. I morgen drar jeg til Isle of Man. Kom ikke å si at pensjonisttilværelsen er stille og kjedelig.



Kieran Foley er en av mine favorittdesignere. Han bruker masse farger, ofte intarsia og lace- og flerfargestrikk både på rett- og vrangsida. Det kan være en utfordring, men mest morsomt. Dessuten er jeg svak for mysterier.
Iridecent Cresent har jeg stikka i Kauni og masse forskjellige rester i Pt2, Finull ol.



Synes jeg må vise dette bildet. Sjalet ble blokka ei natt. Når jeg kom ned neste morgen hadde Petra lagt seg godt til rette. Hun så veldig uskyldig ut.
                                   
Her finner du mønsteret; http://www.ravelry.com/patterns/library/iridescent-crescent-2
                                                                     -----------------------------

I USA sitter ei dame og googler Ragnarok. Hun finner etter ei stund fram til Osebergskipet og sammenhengen mellom dragemotiver og keltisk utsmykning. Dette lager hun et sjalsmønster av og det er blitt til en mysteriealong på Ravelry. Jeg synes dette er veldig moro. Etter turer til Shetland, Hebridene og i år Isle of Man har jeg fått mye større interesse for vikingene og deres turer i vesterled.



I midten er kjølen med "treskjæring" Stripene er plankene og perlene er naglene.




Det er ikke blitt så mye strikking (av tenketypen) på meg i det siste. Men jeg har da begynt på kanten med en dragehale og nederst er det bølger. Morsomt mønster.
På bildet ligger ei norsk nål og en keltisk knute fra Shetland. Det er en tydelig sammenheng. veldig spent på turen til Isle of Man. Skal se etter keltiske mønster. Synes de er så flotte.

Og her er mønsteret til ragnarok;http://www.ravelry.com/patterns/library/ragnarok
                                                ----------------------------------------------

Her er et bilde fra snekkerbua. Min mann ble bedt om å lage en enkel papirholder, slik ble den.