Translate

tirsdag 17. februar 2015

Sokker og sjal.


Jeg fikk akkurat et spørsmål fra min sønn. "Hva skriver du om egentlig?" "Om sokker."  "Sokker er noe vi har på beina, fortrinnsvis bakbeina." Da så.

Jeg lovte å fortelle om alonger jeg holder på med.
New Year Sock er akkurat avsluttet. Dette var et ganske fint flettemønster. Jeg strikka det i rester etter adventsjerfet. Sokkene ble "urolige" i fargene og det er vanskelig å se flettene. Jeg valgte derfor å strikke et par til. Denne gangen i Fantasy fra Sandnes.
Sokkene er strikka fra tåa og opp. Hælen var noe spesiell. Den har bare øking til kile og felling til hæl. Det firkanta stykket, som vi strikker fram og tilbake, mangler. Sokken har en god fasong. Dette er en metode jeg skal bruke flere ganger når jeg strikker sokker.
Slik ble de.




     Her finner du mønsteret.

                                                                -----------------------


Den sokkealongen jeg holder på med nå heter VII og du finner mønsteret her.

Disse sokkene har lacemønster og hver uke har vi fått mønster til en blomst. Til nå har jeg strikka 12 blomster.
Jeg liker mønsteret godt, men om jeg kommer til å sette på de blomstene er jeg ikke så sikker på.

Foreløbig har vi fått tre deler og de ser slik ut.


Garnet er fabel som jeg har farga med utslitte fargepatroner fra skriveren. En rød og en svart. Farging av garn er gøy. Det tror jeg må få et eget blogginnlegg.
Neste gang får vi mønster til hælen. Jeg er spent på om den blir slik som de forrige.

                                                            ----------------------------

Jeg vet jeg har sagt det før, men sier det igjen. Når menn først lager mønster er de utrolig kreative.
Kieran Foley lager mønster til sjal. Hans spesialitet er intarsia. De er fargerike og veldig morsomme å strikke. Han bryr seg ikke om det er vrang- eller rettpinne. Det strikkes både lace og intarsia på begge sider.





Slik ser det ut etter at første del er ferdig. Jeg venter spent på fortsettelsen.

                                                  -------------------------------------

Når jeg fant mønsteret som heter Ragnarock, måtte jeg se litt nærmere på det. Hun som laget det satt i USA og googlet vikinger og deres ferder til øyene i vest. Hun så på vikingmønster og sammenlignet med keltiske mønster. I sin ferd på nettet fant hun bilder av vikingskipene på Bygdø. Dette syntes hun var så spennende at hun ville lage et mønster av Osebergskipet. Jeg synes det er nokså spesielt og dette sjalet vil jeg strikke. Alongen starter opp i neste måned.
Det garnet jeg skal strikke av er et entrådet ullgarn fra Svarta Fåret. Det er tynnt. 600meter på 100 gram. 
Dette garnet kjøpte jeg hvitt og farget det med Jaquard syrefarger, fargen heter Gun metal. Er veldig fornøyd med den.



 Mine perler er litt "bling". Hun, som laget mønsteret vil bruke treperler. De skal forestille naglene i båten. Hun vil også ha små perlemorskiver som skal forestille skjold. Usikker på dem.



Det virker som det er mange ting å strikke på her, men når det kommer så små deler om gangen, er det ikke noe problem. Det er bare å legge det vekk og vente en uke på neste del. Akkurat for øyeblikket har jeg ikke noe ustrikka på noen av disse. Jeg elsker mysterier.

søndag 15. februar 2015

Buggy Barn hjerter + litt til.


I går var det 14. februar. Jeg hadde tenkt å vise noen hjerter denne dagen, men det ble det liten tid til.
De kommer derfor her.




Craftsy fant jeg disse hjertene. De kan brukes til mye forskjellig. Jeg måtte prøve mønsteret og det endte opp i disse gryteklutene. de er enkle og morsomme og sy. Kan nok hende mønsteret kommer til å bli brukt seinere også.

                                                             ---------------------------------

I forrige innlegg fortalte jeg om ufo-planen. For februar trakk hun lappen som det sto 1 på. Den posen jeg hadde merket med 1 inneholdt 27 ferdigsydde hjerter.
Hjertene ble til på et kurs i Bergen for 3 år sida. Det var Helle Løvenskiold som holdt kurset. Hun er veldig flink til å lære bort. I tillegg er hun fantastisk inspirerende og morsom. De hjertene jeg ikke ble ferdig med i løpet av kurshelga, gjorde jeg ferdig med en gang jeg kom hjem, men siden har de ligget pent i posen sin. De kom altså fram nå, men foreløbig har jeg ikke klart å få gjort noe med dem.
Til uka skal vi på tur. Hjertene skal få være med, i tilfelle jeg skulle få litt ledig tid.



                                                    --------------------------------------------

Votte- og sokkealongen på Facebook, har også hjerter som tema. Tror jeg skal lage et par små jentesokker, men har ikke starta på dem ennå. Tenker jeg skal rote litt i garnsamlinga mi. Finner nok  et par små nøster som også skal få bli med på tur. I bilen er det  ihvertfall lettere å strikke enn å sy.


                                                     --------------------------------------------

Jeg har ei god venninne som hadde bursdag i går. Hun er glad i marsipankake, så denne ble hennes.





                                                               ----------------------------------

Det er stadig noe som blir produsert her i huset. For tida er det flere alonger på gang. Noe er raskt å få unna, for så å vente på neste del. Andre alonger er mer arbeidskrevende, men veldig morsomme å arbeide med. Kommer litt mer etterhvert.



søndag 1. februar 2015

Ufo- plan.

En UFO er i denne sammenheng et uferdig objekt.   Jeg synes det er veldig moro å starte på nye ting, må bare prøve ut et mønster eller en teknikk. Eller rett å slett finne ut hvordan to eller flere stoffer blir når de settes sammen. Det kan mange ganger by på store uventa oppdagelser/ opplevelser. men det gir også en del ufoer.

Aunt Marti (du finner henne under "52quilt in a 52 weeks", linken er på høyre sida her) har en along som går ut på at vi plukker ut 12 ufoer og numrerer dem. Hver måned trekker hun ut et nummer og den måneden gjør vi ferdig det vi har i pakka med det nummeret. Morsom måte å få rydda litt på. Tenker at det samme selvfølgelig kan gjøres med strikking.

Her er de jeg har plukka ut for i år.



Jeg har merka dem med nummer, og er veldig spent på hva jeg skal gjøre i februar.
Jeg starter ikke opp før da, for jeg hadde bestemt at i januar skulle jeg arbeide med Grand Illusion.




Jeg har trøbla med kanten fordi jeg lager enkelt sengeteppe og hennes kant passer til dobbelt. Holder på å legge puslespill om dagen. Har lenge vært usikker på hva jeg skulle gjøre, men har nå falt ned på dette resultatet.





Har bare den ytre kanten igjen. Da er jeg klar til å starte på "februar-ufoen". Nesten som en mysteriequilt. Veldig spent på hva jeg skal gjøre ferdig i februar og om jeg rekker det. 


                                                          ----------------------------------------





Slik ser det ut her idag klokka kvart på fem. -4,5 grader og tåka ligger tjukk. Litt snø i lufta i tillegg til at det begynner å mørkne. Det kan ikke bli det aller beste bildet.
Siden sist har vi hatt mildvær. Det blir fryktelig glatt og ekkelt føre når temperaturen veksler.
Barnebarnet mitt overnattet her i forrige uke. Jeg prøvde å beskrive hva han kunne vente seg når han kom ut av døra. Jeg sa, "I dag er det skikkelig snømannvær". "Bestemor det heter kramt sa sjuåringen".